luni, 16 septembrie 2013

Bine aţi venit în clasa a II-a !

Prima postare de pe noul blog are ca temă şcoala şi:
5 lucruri pe care orice școală din lume le poate face pentru a deveni un loc mai bun pentru copii
  Photo: Bine ai venit, Toamnă! De mâine tu aduci copiii la şcoală. Tuturor slujitorilor şcolii multă sănătate, putere de muncă,succese, satisfacţii şi realizări pe toate planurile !
1. Să devină un loc în care copiii și profesorii se simt confortabil
Copiii și profesorii petrec foarte mult timp la școală. De ce n-ar putea semăna școala mai mult cu o casă, un loc sigur și frumos în care să te afli? De ce n-ar fi permis copiilor și profesorilor să poarte hainele preferate în locul obișnuitelor uniforme, sau să renunțe în interior la încălțămintea pentru exterior? Astfel, școala ar deveni un loc mai curat și mai frumos, iar copiii și personalul ar fi mai fericiți.
2. Să fie un loc în care se mănâncă sănătos
Copii sănătoși înseamnă viitori adulți sănătoși și fericiți și costuri medicale mai reduse pentru societate. Toate comunitățile au ferme, livezi sau brutării. Găsiți-le, colaborați cu ele și oferiți tuturor copiilor o masă caldă pe zi. Creierul lor va funcționa de asemenea mai bine!
3. Un loc în care recreația e sfântă
Joaca înseamnă învățare. Permiteți copiilor să se joace și să interacționeze cât mai mult posibil, cel puțin în timpul pauzelor. Lasați-i să se joace afară, să respire aer curat și să viseze. După 15 minute de pauză, copiii se vor concentra mai bine și vor fi mai motivați să învețe. Și voi ați fost copii odată... vă mai amintiți?
5. Un loc în care "mai puțin înseamnă mai mult"
Mai puțină predare, testare și temă înseamnă de fapt mai mult timp pentru învățat! Într-o clasă axată pe elev, copiii nu depind tot timpul de un adult, ci cooperează mai mult, se apreciază și ajută reciproc. Autonomia și motivația în învățare au un impact major asupra a cât învățăm de fapt, nu-i așa?
5. Un loc în care oamenii au încredere
De fiecare dată când un copil intră într-o școală, el caută încrederea profesorului și prietenia colegilor. Nimic nu este mai important atunci când oamenii lucrează unii cu altii!
Învățați-i pe copii să aprecieze importanța încrederii, fiind voi înșivă de încredere, respectuoși și atenți!
                                       
                                          A avea școli grozave ține de atitudine!
"Fie că veți crede că puteți sau că nu puteți (transforma școala într-un loc grozav pentru copii), veți avea dreptate!"Henry Ford -Via: Spreading Education

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu